Biliárd Info

 

A biliárd asztalok alapvetően 2 kategóriába sorolhatóak:

A) Érmebedobós biliárd asztal

Az érmebedobós biliárd asztalok elsősorban klubokban, kocsmákban elterjedtek, mivel felügyelet nélkül üzemeltethetőek és érmebedobó egységgel rendelkeznek.

Általában egyrészes pala a játékfelület és 7-es és 8-as méretben kaphatóak.

A termék ára tartalmazza a posztót (zöld, bordó, kék Bossa Lux) és a tartozékokat is (golyókészlet, dákók, érmevizsgáló) Az érmevizsgáló kívánság szerint lehet 50Ft, 100Ft, vagy zsetonos működtetésű.

Egyszerübb kinézetű, de stapabíróbb asztalalok. Összeszereléséhez nem szükséges szakember, az asztal felposztózva kerül a helyszínre. Az asztal szintezését a lábakon lévő szintező rendszer segítsével lehet elvégezni. A szállítása szinte egy darabban történik, /maga az asztal egy darabban van, a lábak és a kőlap nélkül/ a megfelelő nagyságú szállítási út és 4 ember a szállításhoz a kőlap súlya miatt szükséges. A kőlap a jó minőségű asztaloknál mindig palakő, ennél roszabb a márvány és a legegyszerübb a pozdorja lap.

B) Szalon, vagy otthoni biliárdasztal

A szalon biliárd asztalok közös tulajdonsága, hogy nem rendelkeznek érme elfogadó egységgel, ezért ezeket a biliárd asztalokat elsősorban otthon, illetve biliárd szalonokban találhatjuk meg.

Kivitelüket tekintve lényegesen szebb és jobb minőségű asztalok, mint az érmebedobós változat, általában tömörfából készül az asztalok oldala és lába.

Kínálatunkban a biliárdasztalok széles választéka megtalálható, minden igényt igyekszünk kielégíteni.

A Brunswick pl. a minőséget, az eleganciát, a tapasztalatot, a tradíciót keresők ideális márkája.

A Brunswick biliárd asztalokon belül 2 kategória van:

- Brunswick biliárd asztalok: professzionális design és kivitelezés kimondottan igényeseknek 

- Brunswick Contender biliárd asztalok: hagyományos Brunswick minőség alacsonyabb árkategóriában 

A Brunswick és sok egyéb biliárd asztal a kínálatunkban 3 részes palakővel rendelkeznek, ami miatt a szállításuk egyszerűbb, viszont csak szakképzett szerelő tudja összeállítani./szintezés, posztozás/. A posztó és az egyéb felszerelés itt nem tartozéka az asztaloknak, mindenki a saját igényeinek megfelelőt választhatja. (minőség,mennyiség, ár,szín, stb)

A posztók minőségileg alapvetően 3 csoportba oszthatók:

- Magas műszál és alacsony gyapjú tartalmú posztók: árban a legkedvezőbb, de ez a legvékonyabb is, illetve ezen kevésbé jó a                                           játék minősége. Elsősorban a vendéglátós asztalokra ajánljuk. 

- Az azonos műszál és gyapjú tartalommal rendelkező posztó tartósabb és a játék minősége is jobb rajta. 

- A magas gyapjú tartalmú posztó található a profi verseny asztalokon és az igényesebb otthoni aszalokon. A magasabb árat a                                             tartósság, a profi játékélmény és nagy színválaszték ellensúlyozza. 

Minden asztalt a hozzá megfelelő minőségű posztóval érdemes szereltetni. Mi elsősorban a kiváló minőségű Simonis posztót ajánljuk biliárd asztalainkhoz, melyből kb. 3 folyóméterre van szükség egy normál méretű, 9-es biliárd asztalhoz. Cégünk széles választékban kínál biliárd kiegészítőket, így mindenki ki tudja választani a kívánt színű és minőségű posztót, golyókészletet, illetve dákókat, ám szívesen segítünk benne term., keressen bátran elérhetőségeinken.

A Brunswick és egyéb 3 palás asztalok az összeszerelése komoly szakértelmet és gyakorlatot kíván, az összeszerelés 4-6 órát vesz igénybe, aminek díja a földrajzi hely függvénye, pontos árért keresse kollégáinkat elérhetőségeinken.

Az egy palás biliárd asztalok lényegesen könnyebben összeszerelhetőek, egy kis kézügyességgel könnyen összerakhatja bárki, viszont a súlya miatt legalább 4 emberre lesz szükség, míg a biliárd asztal a helyére kerül.

 

Amennyiben ezeket a biliárd asztalokat szeretné pénzért üzemeltetni, akkor kiváló megoldás a Ball Timer.

Segítségével könnyen megoldható a biliárd asztal üzemeltetése, valamint az alkalmazottak elszámoltatása a szerkezet belső könyvelő rendszerének köszönhetően.

Vásárlóink elmondása szerint ez a verzió lényegesen nagyobb bevételt biztosít, hiszen az elszámolás itt idő alapú, míg az érmebedobós verziónál addig játszhatnak 50, vagy 100 Ft-ért, amíg az utolsó golyó is le nem megy a pályáról. Tehát ha egy játék átlagosan fél óra, akkor az érmebedobóssal 50, vagy 100 Ft-ért fél órát lehet játszani, viszont a Ball Timer-t egy átlagosnak mondható 8.-Ft/perc áron üzemeltetjük, akkor a fél óra alatt 30x8, vagyis 240.- Ft lesz a bevételünk.

Ha pedig le szeretnénk cserélni vagy eladni majdan az asztalt, szélesebb vásárlóréteget tudunk megcélozni egy szép használt, zsebes asztallal, ami otthoni célra is kiváló egy posztózás után, mint egy alapvetően egyszerűbb, ún. vendéglátós asztal.

 

Biliárd asztal méretek

A biliárd asztalok méretezése hagyományosan az angol láb mértékegysége szerint történik, amit jellemzően aposztróffal (egyszeres idézőjel) jelölnek.

A jó minőségű 2 részes biliárd dákók hossza 148 cm. Ezeknél vannak egyszerűbb egyrészes dákók 140 illetve 120 cm-esek.

Az asztalok helyigénye a dákó hossza duplán számolva, plusz az asztal mérete. A leggyakoribb biliárd asztal és dákó méretek a hozzá tartozó helyigénynyel:

Biliárd asztal játékfelület mérete 148cm-es dákóval 140cm-es dákóval 120cm-es dákóval 7'-es asztal: 97X193 cm 4m x 4,9m 3,8m x 4,7m 3,4m x 4,3m 8'-as asztal: 112x224 cm 4,1m x 5,2m 3,9m x 5m 3,5m x 3,6m 9'-es biliárd asztal: 127x254 cm 4,3m x 5,5m 4,1m x 5,3m 3,7m x 5m

Biliárd asztal játékfelület mérete148cm-e dákóval140cm-es dákóval120cm-es dákóval
7'-es asztal:  97 x 193cm4m x 4,9m3,8m x 4,7m3,4m x 4,3m
8'-as asztal: 112 x 224cm4,1m x 5,2m3,9m x 5m3,5m x 4,6m
9'-es asztal: 127 x 254cm4,3m x 5,5m4,1m x 5,3m3,7m x 5m